Nieuw thema en meer

Ja ja, het werd weer eens tijd hè. Die ouwe meuk zag er niet uit joh. Kijk maar naar de thema's van deze website door de jaren heen:

thema 2017

2017 (Had ik soms een beroerte bij het maken van deze abominatie?)

thema 2018

2018

thema 2019

2019

Alhoewel het thema van 2018 altijd een speciaal plekje in mijn hart zal hebben, is het huidige thema moderner en minder nefarious. Het rood heb ik echter niet verlaten, dat zal ik wel nooit doen. Als je me in het echt tegenkomt zal ik vrijwel altijd ten minste één ding in het rood aanhebben. Wat kan ik zeggen, rood is gewoon mooi.

Het nieuwe thema heb ik zorgvuldig gevormd om aan drie doelen te voldoen:

  1. Fijn voor de ogen
  2. Simpel op het scherm
    • Maar niet te vlak
  3. Simpel onder de motorkap

Zo heb ik onbedoeld Material Design toegepast op mijn website. Vooral in het donkere thema lijkt het een beetje een google pagina, als ik alle links in hoofdletters zet. Ook heb ik alle kleurcodes van 3 cijfers gemaakt. Waarom? Geen idee, het gaf me voldoening. Onder de motorkap moet er nog olie vloeien; de css kan nog wel wat opgeschoond worden. Maar hey, het werkt.

Verder heb ik wat functionaliteiten toegevoegd:

Als het goed is zie je dus een "donker thema" knopje in de sidebar, en het doet precies wat je verwacht. Ik prefereer donkere thema's voor alles, omdat het gewoon fijner en beter voor je ogen is als het donker is. Er wordt wel eens gezegd dat een donker thema altijd beter voor de ogen is, maar dit is niet waar. Het beste is om een vloeiende overgang te hebben van omgeving naar scherm. Is het licht? Dan is een licht thema beter. Heb je de gordijnen dicht? Dan is een donker thema beter.

Todo:

2019-03-27 in blog #thema #beter #ogen #rood