Naar de top: SEO

Gisteren heb ik mij bezig gehouden met SEO (search engine optimization), dat wil zeggen, ik heb er voor gezorgd dat mijn website nu het derde resultaat is wat je op Google te zien krijgt als je mijn naam op zoekt!

Hoe heb ik dit gedaan?

Ten eerste, gebruik de meta tags. In je html <head> kun je een aantal <meta> tags toevoegen. Hoe dat er op mijn website uitziet:

<meta name="description" content="De website van Mijn Naam">
<meta name="keywords" content="Mijn,Naam">
<meta name="author" content="Mijn Naam">

Bij keywords is aan te raden om ook nog het onderwerp van je artikel toe te voegen, en bij description de hoofdgedachte van je artikel. Ik ben er nog mee bezig een systeem te ontwerpen wat automatisch deze meta's aanpast aan het artikel wat je leest, zodat elk artikel een kans heeft om tussen de resultaten te zitten van een Google-zoekopdracht.

Ten tweede, registreer je website op de Google Search Console, en voeg een sitemap van je website toe. Het ding zal door je webpagina lopen en vertellen wat er mis is. Ook zorgt de registratie ervoor dat Google even de entries in de database update, zodat mensen geen verouderde representatie te zien krijgen.

Zorg er ook voor dat je geen dubbele dingen op je website hebt staan (identieke paragrafen, artikelen, etc).

Binnenkort publiceer ik een artikel over het automatisch genereren van effectieve keyword arrays, want ik heb echt geen tijd noch zin om het allemaal handmatig in te gaan zitten voeren.

2019-03-20 in blog #meta-tags #Google #content