Minecraft Server

Dus, we wilden samen Minecraft spelen. Dat gebeurde, maar niet altijd even soepel.

Opnieuw in de mode

Nu dat Minecraft zijn rondes doet of heeft gedaan in de memes is de vlam ervoor weer ontwakkerd in mijn vriendengroep, en natuurlijk wilde ik een server hosten. Servers hehe, ik hou van servers. Ahem. Ik had al een jaartje eerder geëxperimenteerd met het draaien van Spigot, had zelfs alle plugins al uitgekozen en de spawn gemaakt. Nadat alles geupdate was draaide het eigenlijk nog verassend goed op een computer uit 2013, maar niet goed genoeg.

Windows

Zie, ik draaide het onder Windows, tot voor kort mijn favoriete OS (daarover een andere keer meer), maar Windows heeft een beetje de autistische neiging om 100% ram en disk usage te geven aan system.exe op willekeurige momenten, en daar gaat de Minecraft server niet zozeer beter van draaien. Daarnaast heeft Windows een abismale load-recovery: oeps, je hebt het systeem goed belast, nu moet je herstarten of de hele dag van een trage computer genieten.

Manjaro

Dus, ik Manjaro booten, dat kutding heeft nog steeds m’n main monitor niet onthouden, enfin. De server draait als een tierelier! En dat op een oud i3’tje, met 4GB ram. Heb eigenlijk geen problemen gehad, behalve het probleem dat ik mijn router twee keer heb opgeblazen. Ik raad de DynMap plugin (live web-interface voor een 2d kaart) ten sterkste af, want ookal is het een coole additie, mijn router is het daar blijkbaar niet mee eens. Elke keer als ik het probeerde duurde het maar zo lang totdat mijn internet zodanig uitviel dat ik het volgende halfuur 192.168.0.1 (de router) niet eens kon bereiken.

Plugins

Verder werkte het allemaal heel fijn en makkelijk. De plugins zijn letterlijk plug en play, want ik heb maar amper config file moeten aanraken. Mijn lijst:

Conclusie

Experiment geslaagd.

2019-08-29 in blog #Manjaro #Minecraft #Spigot #server #Windows