Fuck de Logitech M500, een geweldige muis

Gisteren is mijn 2e Logitech M500 doodgegaan. Niet dat hij compleet stuk is, maar hij heeft een finaal defect: wederom een probleem met de linkermuisknop. Soms klikt hij dubbel als ik eenmaal klik, soms selecteer ik tekst of sleep ik iets en laat hij uit zichzelf los. Belachelijk, gezien ik hem op 3 februari 2020 heb aangeschaft, en hem dus amper een jaar in gebruik heb gehad. De vorige M500 had eenzelfde soort probleem bij een vergelijkbaar korte gebruiksperiode: daar sloegen sommige kliks niet aan, wat minstens net zo irritant is. Overigens zijn de icoontjes op de knopjes en het logo bij beide muizen vrijwel compleet versleten. Het zijn dingen die je niet zou verwachten van een muis die richting de €40 kost. Het betreurt en frustreert mij oprecht dat Logitech tegenwordig producten maakt van zulke lage kwaliteit, omdat — defecten daargelaten — het een geweldige muis is! Het ding ligt ongekend fijn in de hand, en heeft alle functies die ik nodig heb: browser forward/backward knopjes, horizontaal scrollen, vrij scrollen, en scrollwielklik.

Laatst probeerde ik de MX 2S, maar die is toch minder comfortabel. De zijknopjes zijn onhandig in vorm en positie, het horizontale scrollwiel is niet fijn, en de muis is te hoog, dingen die je niet zou verwachten van een muis die richting de €100 kost. Voor de komende 5 jaar maar geen Logitech meer aanschaffen dus! Oh, en mijn volgende muis? Dat wordt een Trust, want daar heb je tenminste geen valse hoop op kwaliteit, immers is dat kenmerk kennelijk te veel gevraagd!

Update 2021-06-30

Vandaag heb ik de Trust Fyda binnengekregen. Het is eigenlijk een hartstikke fijn apparaat, al helemaal dat hij draadloos is, maar alles valt in het water door het scrollwiel waar het aan vast zit: ik heb nog nooit zo'n smeuïge ervaring gehad met een muis. De tikjes zijn zwak gedefinieerd, en je kan zelfs licht heen en weer wielen voordat hij bij het volgende tikje is. Helaas pindakaas, en retour afzender! Overigens ontdekte ik dat Logitech 3 jaar garantie biedt, dus daar zal ik spoedig een beroep op doen.

2021-06-28, bewerkt 2021-06-30 in blog #review #Logitech #Trust