Waarom geen IE?

**** POTATO 64 ****
64K RAM SYSTEM - 38911 BYTES FREE - 480X360 COMPOSITE DISPLAY
READY.
LOAD"BROWSER",8,1
ENTER URL:HTTP://WWW.XMDR.NL/SUPPORT.HTML
DOWNLOADING WEBPAGE 2082 BYTES...
DOWNLOADING STYLESHEET 684 BYTES...
DOWNLOADING FAVICON 212 BYTES...
DOWNLOADING IMAGE 150 BYTES...
DOWNLOADING IMAGE 205 BYTES...

Waarom ondersteun ik sommige browsers niet?

Als browser-developer is het vaak lastig om de webstandaarden, vastgelegd door W3C, te begrijpen en correct te implementeren, zo blijkt uit de historisch bewezen loshangendheid van Internet Explorer, deze dagen bekend als Edge. Dat wil nog niet zeggen dat het mijn probleem is.

Ik heb de bewuste keuze gemaakt om mijn website niet onnodig 2-3x groter/trager/archaïscher te maken onder de motorkap simpelweg om archaïsche webbrowsers te ondersteunen. Mijn website werkt op Chrome, Firefox, Safari, en Opera, want die volgen de standaarden die ik ook gebruik.

Lijst van dingen die IE niet ondersteunt (en wel nodig zijn):

In de toekomst

Het ziet er slecht uit voor Chrome en Safari. Safari begint het Internet Explorer van deze tijd te worden, en Chrome wijkt af van standaarden door allerlei zelfbedachte dingen te implementeren. Van deze onofficiële features maken Google-websites zoals youtube dan weer handig gebruik.

Iedere browser die mijn content vertoont zoals verwacht, ondersteun ik. Onofficiële features implementeer ik niet. Officiële features, ondersteund of niet, implementeer ik wel.

Voor nu is dat alles in HTML5 + CSS3 + JS(ECMAScript 6)

Conclusie

Al met al raad ik je aan om Firefox te gebruiken.

2019-06-12 in blog #browser-support